Välkommen till Epilepsiföreningarna Region Norr   Click to listen highlighted text! Välkommen till Epilepsiföreningarna Region Norr
Hoppa till innehåll

Aktiviteter 2018

Familjehelg 2018 Piteå Havsbad

Epilepsiföreningarna i Norr och Västerbottens län anordnade en familjehelg på Piteå Havsbad den 20-21/10 2018. Barnneurolog Magnus Nilsson höll en mycket bra föreläsning om epilepsi hos barn. Deltagarna berättade om sina erfarenheter. Särskilt uppskattat var att barnneurolog kunde närvara båda dagarna för att föreläsa och svara på frågor.

Marcus Lenndin 25 år föreläste om hur viktigt det är att tänka möjligheter istället för begränsningar. Han berättade om alla de resor han gjort, och hur han gör för att underlätta vardagen. Under lördagens föreläsning var vi 13 personer. Dag två var vi något färre.

Åsa och Janne Nilsson från Epilepsiföreningen i Norrbotten berättade om deras son Adam som har epilepsi, och deras epilepsihund Roris de hade under många år. Roris fortsatte att varna vid anfall även då hon pensionerat sig som servicehund. Det är fantastiskt med djur hur de reagerar på olika sätt. Det var väldigt intressant att läsa boken som heter Adam och hans epilepsihund.

Föreningarna hade även informationsmaterial och tidningen Epilepsia på plats, boken Adam och hans Epilepsihund som deltagarna fick läsa. Föreningen hade Epilepsiboken med sig som går att beställa via Epilepsiförbundet. Läs mer på deras förbundets websida www.epilepsi.se

Styrelserna önskar rikta vårt varmaste tack till våra föreläsare och deltagare som kom och lyssnade.

Translate »

För att ge de bästa upplevelserna använder vi teknik som cookies för att lagra och/eller komma åt enhetsinformation. Genom att godkänna dessa tekniker kan vi behandla data som surfbeteende eller unika ID:n på denna webbplats. Att inte samtycka eller återkalla samtycke kan påverka vissa funktioner och funktioner negativt. 

Click to listen highlighted text!