Välkommen till Epilepsiföreningarna Region Norr   Click to listen highlighted text! Välkommen till Epilepsiföreningarna Region Norr
Hoppa till innehåll

Informatörsuppdrag 2019

Åsa och Janne Nilsson ställer upp för allmänheten och informerar om epilepsi.

Några av de informatörsuppdrag de har haft är för personliga assistenter inom Piteå Kommun. I april är ett informatörsuppdrag för ett assistansbolag inplanerat.

Uppdragen har varit för både stora och mindre grupper. De har berättat om sin son Adam som har epilepsi. Han är medicinerad, har provat ketogen kost, och har en VNS inopererad. Han är också utredd för epilepsikirurgi, vilket inte var aktuellt i hans fall. 

De informerar inte bara om sjukdomen, utan också om vikten av att inte begränsa vardagen. Istället planerar man noga som förälder, ifall han får ett anfall. Adam har tidigare åkt slalom, men åker numera hellre längdskidor och följer med och fiskar. Han flyttar snart till egen lägenhet, och familjen fortsätter planera resor tillsammans. Alla kan, och det är viktigt att få utvecklas utifrån sina egna förutsättningar.

Informatörsuppdragen kan skilja sig åt. Det finns dem som inte känner till något alls om epilepsi sedan tidigare, till de som känner till mer, eller själv känner någon som har epilepsi.  För Epilepsiföreningen ligger informationsuppdragen varmt om hjärtat, och är något föreningen gärna lägger tid på. Att sprida kunskap i samhället är viktigt.

Åsa och Janne är efterfrågade även i Västerbottens län, och ställer upp i mån av tid och möjlighet.

Translate »

För att ge de bästa upplevelserna använder vi teknik som cookies för att lagra och/eller komma åt enhetsinformation. Genom att godkänna dessa tekniker kan vi behandla data som surfbeteende eller unika ID:n på denna webbplats. Att inte samtycka eller återkalla samtycke kan påverka vissa funktioner och funktioner negativt. 

Click to listen highlighted text!